Tužilaštvo – Pokrenut postupak protiv Župića (SDPS) i Zoranića (SDPS) zbog napada na novinara i organizovane krađe

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, pod pritiskom domaćih i međunarodnih organizacija, je konačno pokrenulo krivični proces protiv Ramiza Župića (SDPS), uposlenika Socijalne ustanove u Novom Pazaru i protiv Suada Zoranića (SDPS), uposlenika Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, zbog organizovanog otimanja i krađe mobilnog telefona od međunarodno akreditovanog novinara, Salahudina Fetića, tokom protesta građana u Skupštini grada Novog Pazara u oktobru prošle godine, zbog diskriminacija po političkoj osnovi u procesu asfaltiranja ulica u Novom Pazaru.

Continue reading “Tužilaštvo – Pokrenut postupak protiv Župića (SDPS) i Zoranića (SDPS) zbog napada na novinara i organizovane krađe”

Savjet za štampu izrekao javnu opomenu Sandžakhaberu i Sandžačkim novinama

Kako je ranije izvještavano, Sandžačko udruženja novinara – SUN je pokrenulo krivične prijave protiv: NEDŽADA SMAILAGIĆA iz Tutina, vlasnika i urednika portala sandzacke.rs i rođaka ESADA DŽUDŽA, KASIMA ZORANIĆA iz Novog Pazara, odbornika u skupštini grada Novog Pazara i vlasnika portala sandzakhaber.net i SUADA ZORANIĆA sina Kasima Zoranića iz Novog Pazara, uposlenika Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru i urednika na portalu sandzakhaber.net, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela: Izazivanje panike i nereda iz člana 343 Krivičnog zakonika Republike Srbije i Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika Republike Srbije.
Continue reading “Savjet za štampu izrekao javnu opomenu Sandžakhaberu i Sandžačkim novinama”

Krivične prijave protiv Župića i Zoranića predate i tužilaštvu

Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, direktor Sandžak Televizije Salahudin Fetić, podnio je jučer, 19.10.2018. krivične prijave protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića, za krivična djela teške krađe od strane grupe iz člana 203 i 204 Krivičnog zakonika, napada na službeno lice iz člana 323 Krivičnog zakonika, ugrožavanje sigurnosti i napad na novinara. Continue reading “Krivične prijave protiv Župića i Zoranića predate i tužilaštvu”

Nova članstva u SUN

Dana 31. decembra 2016. godine, predsjednik Udruženja Usame Zukorlić potpisao je sporazum o saradnji sa direktorom Media centra Islamske zajednice Salahudinom Fetićem, direktorom Sandžak Televizije Feridom Bulićem i direktorom Refref radija Samirom Škrijeljem.

Sporazum podrazumijeva učlanjenje svih novinara navedena tri medija u Sandžačko udruženje novinara.

Continue reading “Nova članstva u SUN”